Σπύρος Σιαμπλής

Δεν διασύρθηκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, αλλά εκτός αυτού…

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τα δεινά που θα υποστεί ο Παναθηναϊκός και ισοδυναμούν με την πιο μεγάλη του ήττα, λόγω κάποιων «μπαχαλάκηδων», σημειώνοντας ένα γεγονός κι ένα παράδοξο...

Πόσο πιο ωραία θα ήταν να μιλούσαμε σήμερα για την προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού και του Γιώργου Δώνη; Για την εμφάνιση του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι, ή εν πάση περιπτώσει για το τι συνέβη και ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι;

Ακόμα-ακόμα, να καταγράφαμε την γιορτή που στήθηκε για χάρη του Τζιμπρίλ Σισέ και τη βράβευσή του από τον Δημήτρη Σαραβάκο και την παρουσία 30.000 κόσμου στις κερκίδες του Ολυμπιακού σταδίου;

Γιατί, πέραν του… πρακτικού της υπόθεσης, δηλαδή την επικείμενη «βαριά» τιμωρία που αναμένεται να προκύψει για τα όλα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν χθες στο ΟΑΚΑ από μια μερίδα φίλων (;) του Παναθηναϊκού, είναι πραγματικά άδικο και για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Πάμε παρακάτω, δηλαδή στο… αυτονόητο. Τα επεισόδια, είτε αυτά γίνονται εντός, είτε εκτός γηπέδων, είτε αφορούν λίγους, είτε ξεκινούν από πολλούς, είναι καταδικαστέα. Απερίφραστα και χωρίς ελαφρυντικά!

Στην προκειμένη περίπτωση, δε, τα επεισόδια, ήταν άσχετα με την αντίπαλη ομάδα. Ή, για να το πούμε πιο σωστά, δεν έγιναν για να πληγεί η προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν δημιουργήθηκε «ζούγκλα», κατά το κοινώς λεγόμενο…

Αφού η μεν πρώτη διακοπή, προήλθε από την… επίσκεψη στον βοηθητικό πάγκο και για συγκεκριμένο λόγο, ενώ η δεύτερη δρομολογήθηκε επί της ουσίας από τον Γερμανό διαιτητή για όλα όσα έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο. Ακόμα χειρότερα βέβαια και επ’ ουδενί αυτό δεν συνιστά δικαιολογία, έτσι;

Και γιατί είναι χειρότερο; Γιατί, στο τέλος της ημέρας, για μια ακόμα φορά, αυτός που… έχασε ήταν ο Παναθηναϊκός! Η… αγαπημένη ομάδα, δηλαδή, εκείνων που τα προξένησαν όλα αυτά. Έστω κι αν ήταν μια συντριπτική μειοψηφία σε σχέση με όσους πήγαν χθες στην Καλογρέζα.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, οι «πράσινοι» θα υποστούν τέτοιες κυρώσεις που θα είναι χειρότερες ακόμα και από την μεγαλύτερη ήττα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποστούν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Άρα, που καταλήγουμε; Στο ότι οι συγκεκριμένοι «μάγκες» κατάφεραν και να διαλύσουν την ψυχολογία του Δώνη και των ποδοσφαιριστών του και να «θάψουν» τις όποιες ελπίδες για είσοδο στην πεντάδα, με την ατζέντα πλέον να περιλαμβάνει συζήτηση περί… αποφυγής υποβιβασμού, αλλά και να «εκθέσουν» τους πολλούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Εδώ, βέβαια, οφείλουμε να καταγράψουμε και μια εικόνα, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστη αλλά και ενδεικτική της απόγνωσης του κόσμου του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφτασε στο σημείο όχι μόνο να αποδοκιμάσει τους «μπαχαλάκηδες» αλλά να τους πετάξει και… μπουκάλια!

Μιλάμε πάντοτε για εκείνους που… έβγαζαν μάτι ότι δεν πάτησαν στο ταρτάν του «Σπύρος Λούης» για να γλιτώσουν από την αποπνικτική οσμή των δακρυγόνων, αλλά είχαν… συμβάλει με τη συμπεριφορά τους στην ρίψη τους, από πλευράς της -ανεύθυνης σε κάθε περίπτωση- Αστυνομίας.

Και κάτι τελευταίο, γιατί έτσι όπως πάει η φάση με το «τσουβάλιασμα», γενικώς και ειδικώς, θα ξεχάσουμε και αυτά που... έχουν γίνει τόσα χρόνια. Τα όσα συνέβησαν χθες, πρώτοι -θα πρέπει να- τα καταδικάζουν όλοι όσοι είναι μέσα και γύρω από τον Παναθηναϊκό. Σκοπός φυσικά δεν είναι η καταδίκη, αλλά η… απουσία τους!

Από εκεί όμως, μέχρι να… κουνάνε το δάχτυλο, να… πέφτουν από τα σύννεφα και γενικώς να επιχειρούν μια προσπάθεια εξιλέωσης και συμψηφισμού αυτοί που υπήρξαν… πρωτομάστορες ακόμα χειρότερων καταστάσεων, από… διάφορα πόστα, πάει πάρα πολύ! Πάρα πολύ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x